Snel naar de wedstrijden van

Blue Birds

G-Honkbal

G-honkbal wordt wel omschreven als een individuele teamsport. Het is een spelvariant die is ontwikkeld voor mensen met een verstandelijk en/of lichamelijke beperking.

Er is niet veel verschil met honkbal en softbal. Om het spel voor iedereen toegankelijk te houden, kent G-honkbal geen strakke spelregels. De spelafspraken waaronder de locatie, duur van de wedstrijd, het aantal spelers per team en het aantal honken worden in onderling overleg bepaald. Zo is G-honkbal heel flexibel en sluit het aan op de mogelijkheden, beperkingen en de wensen van de spelers.

Door de sportieve inspanning verbetert de conditie en het sporten in groepsverband stimuleert de sociale vaardigheden.

Spelmaterialen

De knuppel en de bal zijn gemaakt van zacht materiaal. Het is niet alleen veilig, maar biedt ook de mogelijkheid om G-honkbal overal te beoefenen, zelfs in de sportzaal. Daardoor kan het hele jaar worden gespeeld. Overigens stelt Blue Birds het materiaal (ook de handschoenen) beschikbaar voor trainingen en wedstrijden.


Net als bij honkbal en softbal worden voor het G-honkbal wedstrijden georganiseerd. Dit zijn onderlinge of regionale wedstrijden, maar ook worden er landelijk toernooien georganiseerd.

Plezier staat voorop!

Kleding

Je hoeft alleen maar een trainingspak, sportschoenen en een goed humeur mee te nemen! Handschoen, knuppel en alle overige materialen stellen wij beschikbaar.

Informatie

Momenteel hebben we geen G-Honkbal team maar heb je interesse maak dit kenbaar bij Jeugd@bluebirds.nl. Bij voldoende belangstelling kunnen we een team starten. De materialen zijn in huis!