Snel naar de wedstrijden van

Blue Birds

Consequenties COVID-19 situatie voor Blue Birds

Beste leden en vrienden van Blue Birds,

Het bestuur van Blue Birds heeft vanavond telefonisch vergaderd over de nieuwe maatregelen die zijn gepresenteerd door de overheid. Consequentie daarvan is dat ook bij Blue Birds alle trainingen, wedstrijden en activiteiten tot en met 1 juni aanstaande niet doorgaan. Dus ook het jeugdkamp kan niet doorgaan.

We kunnen niet anders dan onze rol in dit grote maatschappelijke probleem op deze manier invullen, hoewel we natuurlijk graag met z’n allen willen sporten. Onze velden, clubhuis en trainingshal mogen dan ook tot de genoemde datum niet gebruikt worden. Uiteraard gaan we aan de hand van de ontwikkelingen bekijken wat we later in het seizoen nog wel kunnen organiseren.

De KNBSB heeft vanmiddag, nog voordat de nieuwe maatregelen werden aangekondigd, op haar website en aan alle verenigingen gecommuniceerd dat de competities niet eerder zullen starten dan dat alle teams circa 3 weken voorbereidingstijd hebben gekregen. Dat betekent dat we met de informatie van dit moment de start van de competitie niet eerder dan 22 juni tegemoet kunnen zien. Volg daarvoor ook de website van de KNBSB.

Tot slot hebben we gesproken over de Blue Birds contributie. Hoewel we aan de ene kant begrijpen dat dit op dit moment niet ieders prioriteit is, willen we wel aangeven dat dit nu de enige bron van inkomsten voor onze club is en dat heel veel vaste lasten gewoon doorlopen. Weliswaar zijn er diverse economische ondersteuningsmaatregelen gepresenteerd, maar die gelden niet voor sportverenigingen. Het is voor ons niet duidelijk wat de Gemeente, het NOC-NSF en de KNBSB gaan doen, maar we weten in ieder geval dat de bondscontributie noodzakelijk is om het bondsbureau te laten functioneren en daarmee de bond te laten bestaan.

Graag wensen we iedereen sterkte toe in deze zeer bijzondere tijden. Hopelijk blijft iedereen gezond en draagt zijn/haar steentje bij aan het voorkomen van verdere verspreiding van het virus.