Snel naar de wedstrijden van

Blue Birds

vanuit het bestuur mei 2021

Beste leden,

graag willen we jullie informeren over de stand van zaken met betrekking tot de corona regels en versoepelingen, de competitie start, de stand van het veld met onze “vrienden” de engerlingen en de verlichting voor het honkbalveld.

Corona

Zeer waarschijnlijk mogen we vanaf 19 mei met personen vanaf 27 jaar weer buiten in groepsverband sporten, op anderhalve meter en in een maximale groepsgrootte van dertig personen. De groep tot en met 26 jaar mocht al buiten sporten, zonder afstand te houden. Helaas zijn wedstrijden buiten de vereniging nog niet toegestaan dus we blijven aangewezen op onderlinge wedstrijden. Dit kan nu echter ook voor alle seniorenteams georganiseerd worden, dat geeft voor velen van ons toch weer net wat meer honk- en softbalplezier ook al delen we ieders gevoel van teleurstelling.

Ook onze trainingshal kunnen we weer gaan gebruiken voor speciale trainingen of bij slecht weer.

De start van de competities laat nog even op zich wachten en staat op dit moment gepland voor het weekend van 12-13 juni voor de jeugd en voor de week van maandag 21 juni voor de senioren.

En tot slot mogen de terrassen weer open tot 20 uur, de kantine zelf nog niet helaas. Op dit moment zijn we samen met de barcommissie aan het kijken hoe en wat we kunnen faciliteren zodat we binnen de geldende regels blijven en het voor iedereen goed en veilig toeven is op de club.

Veld

Er wordt door de onderhoudsploeg hard gewerkt aan de problemen rondom de engelingen die het veld kapot maken. Deze beestjes eten de wortels van het gras kapot waarna de vogels het gras omwoelen op zoek naar de engerlingen en zo weer zorgen voor de grote kale en hobbelige plekken.
De problemen met  de engerlingen treffen niet alleen ons maar bijna alle sportvelden in de gemeente hebben hier in meer of mindere mate last van. De enige bestrijdingsmogelijkheid is nog steeds knoflookpoeder…verder wordt het gras nu regelmatig van de losse graspollen ontdaan, vlak gemaakt en wordt er zand gestrooid of nieuw gras gezaaid. Dit betekent echter niet dat het veld niet gebruikt kan of mag worden. We hebben toestemming om de velden gewoon te bespelen dus we hoeven weinig rekening te houden met de onderhoudswerkzaamheden.

Verlichting honkbalveld

Het is zover! De verlichting is in aantocht!
We hebben van de gemeente de vergunning ontvangen waarmee we de lichtmasten mogen aan laten leggen. De firma die deze masten zal plaatsen verwacht in week 25 de palen en armaturen te kunnen leveren waarna ze zsm geplaatst zullen worden. Dit betekent dan ook dat we nog dit seizoen de verlichting in gebruik kunnen nemen. De extra palen worden geplaatst langs de lijn van de thuisplaat naar het eerste honk. Aan de andere kant, langs de lijn thuisplaat-derde honk zullen extra armaturen aan de bestaande palen van Hudito worden gehangen. Door een fijne samenwerking met Hudito kunnen we zo meer halen uit ons veld. Het betreft natuurlijk geen wedstrijdverlichting want daar worden heel andere eisen aan gesteld maar het geeft ons in ieder geval de mogelijkheid om meer trainingsuren op het honkbalveld te maken.

Hou allemaal nog even vol en tot heel snel !

Bestuur Blue Birds