Snel naar de wedstrijden van

Blue Birds

Nieuwsbericht BB bestuur

Beste vrienden van Blue Birds,

Zoals gisterenavond door de regering bekend gemaakt, zijn vanaf vandaag weer een aantal maatregelen van kracht om het Corona virus onder controle te krijgen. Want helaas gaat het de verkeerde kant op met het aantal besmettingen, ziekenhuisopnames en de bezetting van IC’s. 

Dit betekent voor Blue Birds twee concrete dingen:

  • de komende weken mogen er geen toeschouwers zijn bij trainingen en wedstrijden. Dit geldt voor jeugd en senioren wedstrijden.
  • vanaf morgen (di.29-9) is en blijft de kantine en bar dicht. Je mag alleen naar binnen voor de toiletten en materiaalhokken.

Omdat ons seizoen nog maar zo’n 3 weken duurt en de regering deze maatregelen voor in ieder geval 3 weken heeft afgekondigd, zal dat tot en met de laatste wedstrijd en buitentraining van het seizoen 2020 van toepassing zijn.

Lees ook het KNBSB bericht van vandaag op haar website, voor de specifieke uitwerking omtrent bijvoorbeeld het rijden naar uitwedstrijden.

Graag wijzen wij iedereen nogmaals op de bestaande maatregelen en afspraken:

  • Kom alleen naar training of wedstrijd als je geen klachten hebt en er niemand in jouw huishouden besmet is
  • Blijf zoveel mogelijk op 1,5 meter van elkaar. Alleen in wedstrijdsituaties waarin het niet anders kan, heb je soms geen keus.
  • Blijf na afloop van training en wedstrijd niet hangen, maar ga direct naar huis.
  • Ga in de dugout en als je dicht bij anderen staat niet schreeuwen en zingen, omdat er dan juist extra kans op besmetting ontstaat. Want ook al denk je het virus niet te hebben en heb je geen klachten, je kunt besmet zijn en het virus dus al aan het overdragen zijn.
  • De trainingshal blijft gesloten. Voor alle activiteiten, trainingen en bijeenkomsten. Het bestuur heeft nog geen goed inzicht in de mate van luchtverversing in de hal en wil daar eerst een deskundig advies over ontvangen, dat al wel is aangevraagd.

Natuurlijk is het niet leuk dat er weer strengere maatregelen zijn gekomen, maar gelukkig kunnen we nog wel lekker trainen en wedstrijden spelen. Hopelijk werkt het weer de komende weken daar nog aan mee, maar dat heeft niemand in de hand.

Met sportieve groeten,

René, Krista, Cindy, Mandy, Edwin, Marc en Rob

Blue Birds bestuur