Snel naar de wedstrijden van

Blue Birds

Nieuwe fase voor onze sport en onze vereniging

Graag informeren we jullie over de veranderingen voor onze sport en onze vereniging, die voortkomen uit de versoepelingen van de Corona maatregelen zoals genoemd tijdens de persconferentie van woensdag 24 juni jl.

De versoepelingen houden in dat we allemaal weer mogen sporten, niet alleen in trainingsvorm maar ook weer in wedstrijdverband en dat ook ouders en andere geinteresseerden vanaf 1 juli weer welkom zijn langs de velden mits men de 1.5 m afstand tot elkaar respecteert. We vertrouwen hiervoor op ieders eigen verantwoordelijkheidsgevoel en dat iedereen elkaar daarbij helpt.

Om op deze zeer korte termijn weer te kunnen gaan spelen is de KNBSB hard aan de slag gegaan met het maken van competities en wedstrijdschema’s. Op 30 juni is het schema voor de komende 2 weken (tot aan de zomerstop) gepubliceerd. Daarbij is de bedoeling dat iedereen de wedstrijden zoveel mogelijk probeert te spelen maar indien dit niet mogelijk is, zullen er geen boetes of sancties tegenover staan. De KNBSB heeft voor dit seizoen het uitgangspunt gekozen om zoveel mogelijk wedstrijden te laten spelen tot het weekend van 17/18 oktober. Het kan dan ook zijn dat niet iedereen exact evenveel wedstrijden heeft gespeeld aan het eind van het seizoen en er zijn dit jaar dan ook geen promoties en degradaties mogelijk. Er is aan alle verenigingen gevraagd om onderling goed en op tijd te blijven communiceren, zodat als wedstrijden niet door kunnen gaan, het team dat wel wil spelen een andere tegenstander kan zoeken.

De zomerstop is zoals al aangekondigd verkort naar een periode van 3 weken en staat gepland voor 18 juli tot en met 5 augustus.

Wat verandert er per 1 juli:

  • De kleedkamers en sanitaire voorzieningen zijn weer toegankelijk. Denk aan de 1,5 meter afstand!
  • Wedstrijden mogen weer gespeeld worden volgens de normale spelregels.
  • Op het veld zal de 1,5 m social distancing dus niet gehandhaafd hoeven blijven. Dit geldt voor alle leeftijden. Buiten het veld geldt dat iedereen van 19 jaar en ouder de 1.5 m respecteert; dus zowel spelers, als ouders en publiek langs de lijn.
  • De wedstrijden worden ingepland en gepubliceerd in sportlink. Op verzoek van coaches en in overleg met de coordinator van de sporttak kunnen wedstrijden vanaf de zomerstop evt verzet worden of aangepast worden mbt de aanvangstijd.

Wat blijft onveranderd:

  • iedereen van 19 jaar en ouder respecteert, buiten het veld, de afstand van 1.5 m tot elkaar
  • de kantine en bar blijft vooralsnog gesloten
  • De trainingshal blijft vooralsnog gesloten voor alle activiteiten

Veranderingen die nog wat meer tijd vragen:

  • Door de barcommissie wordt gekeken naar de mogelijkheden om na de zomerstop het clubhuis weer te openen. Dit is op deze korte termijn echter niet te realiseren volgens de geldende richtlijnen van de overheid voor terras en horeca. We gaan de komende weken kijken hoe we ons clubhuis aan kunnen passen en kunnen inrichten, zodat het voor medewerkers en gasten veilig en gezond toeven is. Als we zover zijn gaan we dat communiceren.
  • Voor onze trainingshal zullen we laten onderzoeken of de luchtverversing en luchtstromen voldoende zijn om veilig te kunnen sporten, nu en in de nabije toekomst.

We willen jullie allen heel hartelijk bedanken voor jullie steun, geduld en vertrouwen in de afgelopen maanden en zijn blij dat we eenieder dan ook eindelijk een heel fijn seizoen toe kunnen wensen!

Geniet weer van onze mooie sport, het veld, de vereninging en je team en veel zonnige speelmomenten toegewenst,

Het bestuur